Segueix-nos a Twitter







dimecres, 3 de desembre del 2014

Cingleres de Les Encies 14 desembre

El proper diumenge 14 de desembre descobrirem un paratge gairebé desconegut, malgrat la seva proximitat: Les Encies.

Descobrirem un paisatge ple de cingleres i petits cims, i si el dia ens acompanya, les vistes són espectaculars. La vegetació i el terreny canvia amb sorprenent rapidesa. Petites clarianes, i el cim dels turons i puigs als que pujarem ens permetran gaudir d'unes vistes espectaculars.

Malauradament, el dia que els responsables d'aquesta sortida preparàvem la ruta, ho vam fer no pas amb les millors condicions. En plena llevantada del 29 de novembre, xops com ànecs tant bon punt vam baixar del cotxe, a penes vam tenir oportunitat de fer fotos per documentar aquesta sortida; però en algun moment que el vent escombrava pluja i núvols, us assegurem que les vistes són impagables.

Des del cim del Penjabocs. A la nostra esquena, s'endevina el cim del Migdia.

Coll de les Tres Creus. Hi ha un mirador excepcional.


Puigsacalms: Iniciarem la sortida, i en tot moment anirem per corriols. Arribarem a una clariana, que alhora és una cruïlla de camins, al Coll del Portell. En aquest punt, anirem cap al Sud-Est, i pujarem al cim del Penjabocs.

Als peus del mirador del cim del Penjabocs. No patiu que hi ha un camí que hi puja fent un xic de volta, gens perillós.


Bastiments: Arribarem fins al Coll del Portell, i prendrem un corriol diferent a bastiments, dirigint-nos cap al Nord-Oest. Guanyarem un xic més d'alçada i farem el cim ample del Migdia.

Canigó: Farem la mateixa ruta que els Bastiments, però continuaran fins al coll de les Tres Creus, i arribarem fins al Puig dels Moros, on trobarem les restes d'un dolmen.

Cap ruta és circular. Un cop arribats a destinació (cim del Penjabocs, cim del Migdia, Puig dels Moros) s'ha de desfer el camí.

Opcionalment, de tornada, els grups Bastiments i Canigó poden fer el cim del Penjabocs ja que és molt proper i val la pena l'esforç per les vistes que ofereix el mirador.

Com arribar-hi:
Sortirem de l'aparcament de Fontajau i ens dirigirem cap a Santa Maria de les Encies, passant per Sant Gregori, Llorà, Sant Martí de Llémena i Sant Esteve de Llémena. Un quilòmetre després de Sant Esteve , trobarem un trencant a l'esquerra que enfila muntanya amunt en direcció les Planes d'Hostoles/ les Encies , ctra Gi-531.

El punt vermell indica l'aturada per descarregar la gent.
Farem una breu aturada un quilòmetre aproximadament abans d'arribar a Les Encies, per descarregar la gent, i estalviar-nos de caminar per la vora d'una carretera estreta i potencialment perillosa.

La zona d'aparcament està indicada.
Els conductors continuaran fins a Les Encies, on hi aparcaran el Pàrquing degudament habilitat. Des de Les Encies, concentrarem el conductors en el mínim de vehicles possibles i recularem fins al punt on prèviament haurem descarregat la resta de famílies, per iniciar la sortida.

Consulteu com arribar-hi amb més detall amb aquesta ruta a GoogleMaps.


Ruta per arribar a l'inici de la sortida des de Fontajau.
Sortida des de l'aparcament de Fontajau, a les 9h. Es prega puntualitat. Tingueu en compte que en aquesta època de l'any, el dia es fa molt curt.

Imprescindible:

- Cal anar ben calçat. Terreny molt relliscós en alguns punts.
- Cal estar assegurats TOTS els participants. Adults i mainada.
- Tothom ha de portar el seu menjar i beure.
- Porteu roba d'abric adient.

dilluns, 10 de novembre del 2014

Roques Encantades, 23 de novembre

Recuperem la darrera sortida, que per motius meteorològics vam anul·lar. També volem fer entrega de les insígnies d'enguany, que tampoc vam poder-ne fer entrega en el seu moment en la darrera sortida (Vallter) també degut a motius meteorològics.

Per això, us convoquem el proper 23 de novembre un xic més aviat, a les 8:30am a l'aparcament de Fontajau, per poder fer entrega de les insígnies abans de començar la sortida, i a l'hora, aprofitar al màxim les hores de llum, ara que el dia s'ha escurçat notablement.

De cares a la sortida, ens desplaçarem fins a Sant Feliu de Pallerols per a fer una caminada per la "Garrotxa verda" en un recorregut circular fins al Santuari de la Salut.


Com arribar al punt de partida (Escola Bressol Sant Feliu de Pallerols)

Començarem la caminada davant de l'escola bressol municipal, en una fàcil ascensió cap al volcà de Sant Marc, des d'on, en una passejada gairebé a la mateixa alçada, ens dirigirem cap a l'ermita de Sant Pere Sacosta.
Sant Pere Sacosta
Al cap de poc començarem a enfilar-nos fins el coll de Condreu, des d'on continuarem la pujada en direcció al santuari de la Salut. Pel camí (dins el projecte "Un bosc de llegenda") anirem trobant diversos cartells explicant llegendes relacionades amb els indrets pels que anirem passant, i alguns grups ,potser farem parada per dinar, a l'enlluernador paratge de les Roques Encantades.

Roques Encantades
Roques Encantades
Des del monestir gaudirem d'unes magnífiques vistes, que ens permetran resseguir amb el dit el camí que hem seguit. De tornada, una baixada força ràpida i vertical ens portarà un altre cop fins el poble de Sant Feliu.

Els més petits, els PuigSacalm, no faran tota la ruta, sinó que començaran a caminar des del coll de Condreu, pel que caldrà organitzar els cotxes ja què l'accés al coll es fa per la C-153 a la que s'arriba des de Sant Esteve d'en Bas (uns kilòmetres passat Sant Feliu de Pallarols). La tornada seria en principi al mateix coll, però estem encara concretant aquest punt, pel que us preguem torneu a visitar el blog més endavant per si es modifica l'itinerari previst.

Els més grans, els Canigó, complementaran aquest itinerari arribant fins a algun més dels diversos paratges propers a la ruta, de la que us deixem algunes imatges més ...

L'hora de sortida és a les 8:30h a Fontajau

Recordeu que cal estar assegurats i que fins dijous teniu temps per tramitar l'assegurança temporal al Geieg de Palau.
Fageda
Bedollar
El Pirineu al fons
Bassa senglars

Fageda

dissabte, 11 d’octubre del 2014

Anul·lada sortida sortida del 12 d'octubre a les Roques encantades

Benvolgudes famílies,

Atesa la mala previsió meteorològica per demà a la zona de la sortida (St.Feliu de Pallarols, pluja fins gairebé migdia, i núvols a la resta de comarques gironines), la comissió organitzadora de la sortida ha decidit suspendre-la.

previsió de meteocat.cat
 
previsió de eltiempo.es sobre Sant Feliu de Pallerols

Esperem tenir més sort el mes vinent ...

Comissió de famílies
Subsecció Infantil

dilluns, 29 de setembre del 2014

Darreres actualitzacions Blog setembre 2014


Us recordem que el dia 17 d'octubre farem una reunió informativa de presentació de la subsecció infantil de muntanya, el seu projecte educatiu, el seu funcionament, ..., També serà una trobada per expressar els vostres dubtes, propostes,  ...

La reunió serà  a les 9 del vespre al GEiEG de Palau, us hi esperem !!!

Les famílies que vareu assistir a la darrera sortida, trobareu les fotos que tenim a la secció "Fotos i Tracks sortides". Esperem que us agradin.

Sapigueu també que hem actualitzat i ampliat la informació de les properes sortides, que trobareu a la secció "Properes sortides".

Per últim, veureu que hem afegit un parell d'enllaços referents a la propera consulta convocada per el 9 de novembre.




divendres, 1 d’agost del 2014

Inici de curs 2014-2015 a Vallter

El proper 13 i 14 de setembre, farem la primera sortida de cap de setmana per iniciar el curs 2014-2015.


Vistes sobre Vallter 2000 des del Coll de Mentet


Pernoctarem a la casa de colònies La Torre del Coll, a Camprodón,  i l'endemà anirem cap a Vallter / Mentet.


Casa de colònies Torre del Coll
Horaris:

  • Hora de trobada de dissabte: 18 h a la casa de colònies 
  • Hora de trobada de diumenge: 10h al pàrquing de VallTer 200

    Intendència:
  • Cal portar : dinar de diumenge.

    Logística:
  • Sac de dormir, roba d'abric, crema solar, gorra / barret i frontal / llanterna... botes de muntanya...i motxilla (també pels més menuts).
  • Puigsacalm
    Sortirem de l’estació d’esquí de Vallter (2160 metres, aprox.), en direcció cap el nord, fins a la Portella de Mentet. Arribats a aquest punt, girarem cap a l’est i seguirem la carena que, quilòmetres enllà, acaba en el Costabona. Nosaltres passarem pel sud de les Roques de la Portella, per la Portella de Morens i ens enfilarem al Puig de la Coma Ermada (2496 metres). Fet el cim, tornarem pel mateix camí fins a la Portella de Mentet, on dinarem amb el grup Bastiments. En total, són poc més de 300 metres de desnivell i una llargada d’uns sis quilòmetres.

    Bastiments
    Farem el mateix camí que el grup Puigsacalm fins a la Portella de Mentet. Arribats a aquest punt, però, girarem cap a la dreta fins arribar al Pic de la Dona (2702 metres). Una vegada fet el pic, recularem fins a la Portella de Mentet, on dinarem amb el prup Puigsacalm. La llargada de la caminada és semblant a la del Puigsacalm, una mica més de sis quilòmetres. El desnivell, però, és una mica més gran, de 550 metres. S’ha de notar que sou més grans!!!

    Canigó
    Seguirem el mateix camí que els Bastiments fins al Pic de la Dona. Una vegada haguem fet el cim, continuarem cap el sud-est fins al Bastiments (2881 metres), tot passant pel Puig d’Ombriaga i el Coll de la Geganta. Fet el cim, el més alt dels entorns d’Ull de Ter, baixarem cap el sud, fins el Coll de la Marrana i tornarem a Vallter. La distància és una mica més llarga, poc més de 10 quilòmetres i el desnivell d’uns 700 metres.
    Si veiéssim que es fa tard o la méteo no ens ho permet, faríem una retallada i des del Pic de la Dona, aniríem fins al Coll de la Geganta, on iniciaríem el descens, tot passant pel Pla de la Regalíssia. En aquest cas, el punt més alt és el pic de la Dona. Per tant, el desnivell és el mateix que el grup Bastiments, i la llargada és de 7 quilòmetres i mig.


    Una vegada els tres grups haguem fet el cim, ens retrobarem tots plegats a prop de les pistes d’esquí de Vallter i, com cada any, donarem la benvinguda als nous membres de la secció i farem el canvi oficial de grup i repartirem les insignies als nous membres de cada grup.

    Per  començar a avançar la reserva de places al refugi, us agrairíem que us apunteu fent servir el formulari.


    Aquesta vegada, a més d'apuntar-vos al formulari, heu de pagar una bestreta de  10€/persona a qualsevol de les recepcions del GEiEG (Palau, Sant Narcís o Sant Ponç) abans del 31 d'agost. En cas d’anul·lació, no es retornarà la paga i senyal si el la casa de colònies no ens ho torna. Podeu consultar els preus al final de la pàgina.

    Com sempre, també teniu opció de venir directament el diumenge. Al setembre concretarem més informacions, com hora de trobada i lloc per iniciar l'excursió a la zona de Vallter - Mentet.

    Per tal de confirmar la reserva al refugi ens cal que ompliu el formulari abans del 31 d'agost.
    Si s'omplen les places reservades es farà una llista d'espera per si alguna família es dona de baixa.

    Aquells que només vingueu el diumenge, ompliu també el formulari. 

    Cal portar el menjar pel dia de excursió.


    Casa de Colònies: Torre del Coll 
    Preu: 1/2 pensió adults: 35 € 
    1/2 pensió nens menors de 12 anys: 25.50 €


    Bestreta:  10 €/ persona abans del 31 d'agost 

    divendres, 18 de juliol del 2014

    Via Catalana del 2014

     Via Catalana del 2014



    Benvolgudes famílies,

    Tal i com vam fer l'any passat ens fa il·lusió assistir a l'acte de la 11 de setembre amb la subsecció infantil de muntanya de Geieg. Per aixo:

    Enguany us proposem de tornar-hi a ser tots junts
     !

    Via Catalana 2013 amb la Sub Infantil de Muntanya
    Com tots sabeu, enguany es fa a Barcelona on farem la ja coneguda V.
    Així doncs hem estat mirant les opcions, per poder organitzar-ho per anar-hi junts però ens hem trobat amb dues qüestions: 
    1) que no hi ha autobusos ni trens disponibles per sortir plegats de Girona.  
    2) que les organitzacions que han llogat autobusos com l'ANC, l'ADAC i altres organitzacions, ens demanen que deixem els autobusos per persones amb dificultats de mobilitat pròpia o per facilitar que hi pugui anar gent gran....en definitiva l'objectiu és que el màxim nombre de gent possible pugui assistir-hi.
    Vist que no podem organitzar l'anada, la proposta de la subsecció es que ens apuntem tots al tram 13 de la via i que cada família utilitzi l'estratègia que li sigui més pràctica per ser-hi.
    Us recordem que cal fer la inscripció al tram a través d'aquest enllaç http://www.araeslhora.cat/ca/via-catalana-2014/inscriu-te i que un cop plens els trams es tanquen. O sigui que seria interessant que tothom ho fes el més aviat possible. L'hora escollida es simbòlicament les 17:14h. La resta del dia hi ha actes per Barcelona o sigui que qui vulgui pot passar-hi el dia.

    Per a fer la inscripció cal que tingueu a ma:
    1 - El DNI de les persones que voleu inscriure - (segons formulari - màxim 5)
    2 - Un mail diferent per a cadascú

    En veiem tots a la VIA CATALANA!



    dimecres, 2 de juliol del 2014

    Sopar de cloenda del curs 2013-2014 a la muntanya de Sants Metges

    En aquesta ocasió us proposem un nou paratge on celebrar el sopar de cloenda de la temporada: la muntanya dels Sants Metges a Sant Julià de Ramis.
    De característiques similars al conegut castell de Sant Miquel, però a l'altra banda del congost del riu Ter, al bell mig del triangle format pels nuclis urbans de Medinyà, Celrà i Sant Julià.
    Una muntanya rica en història, com demostren el Castell de Sant Julià, l'ermita dels Sants metges i el més antic Castellum Fractum (i deixarem la resta de detalls per a la comissió de cultura).
    Ens trobarem a les 7:00 de la tarda a la plaça de l'Ajuntament de Sant Julià, on podrem deixar els cotxes. Hi arribarem sortint de Girona per l'autovia de Sarrià en direcció a Figueres, en un trencant a mà dreta just abans de començar la pujada de la costa roja.
    Des d'allà podrem portar els cotxes fins a dalt, o, més recomanat, fer una caminadeta en direcció al Ter per a després enfilar-nos per un dels diversos camins que pugen fins a l'ermita, on hi ha un espai habilitat per a picnic amb un parell de taules (si algú en té alguna més de càmping, serà benvinguda).
    Per a pair el sopar, podrem seguir la carena i anar fent la visita al poblat ibèric, el castell, ... o gaudir de les vistes sobre Girona, Medinyà i Celrà.
    Per a sopar, pensàvem que seria divertit que cada família portés menjar en quantitat adient per als seus membres, però per a compartir-lo amb la resta de famílies (així tastarem coses noves).

    NOTA: Si us plau torneu a visitar aquesta pàgina abans de dissabte per si hi afegim alguna indicació.

    divendres, 20 de juny del 2014

    Anul·lada la sortida prevista per al 21, 22 i 23 de juny al Capcir


    Benvolgudes Famílies,

    Finalment la comissió ha decidit anul·lar l'excursió de cap de setmana a les Bulloses per motius metereològics. 

    En substitució farem l'excursió el diumenge 22 de juny, a Sadernes. 

    En breu rebreu més informació al respecte.

    Cordialment

    divendres, 6 de juny del 2014

    21 i 22 de juny - Cap de setmana al Capcir

    La propera sortida serà de cap de setmana, i descobrirem l'entorn de les Bulloses, al Capcir.

    Enguany, volem aprofitar que el 23 de juny és la revetlla de sant Joan, i algunes de les famílies de la comissió ens quedarem a fer revetlla aquella nit, i si voleu, també hi sereu benvinguts.  Per aquest motiu, ens atrevim a preparar dues sortides durant dos dies consecutius.

    Dissabte 21 de juny a la tarda, tenim previst trobar-nos al càmping per muntar tendes i gaudir de l'entorn.

    Diumenge 22 de juny, durem a terme les excursions que trobareu comentades a continuació.

    Dilluns 23 de juny, al matí farem una sortida/passejada tots junts, sense diferenciació de grups. I al vespre celebrarem una bona revetlla sota la llum dels estels. Guitarres o altres instruments de corda i percussió seran benvinguts per amenitzar la festa així com licors, pastes i grana per compartir entre tots.

    És molt important que marqueu correctament en el formulari els dies que veniu.

    Estany gros de les Bulloses


    Zona acampada
    Passarem la nit al bonic càmping “Pla de Barrès” (http://www.mont-louis.net/camping.htm), situat just abans de la barrera per pujar al Llac de les Bulloses amb autobús. Cada família haurà de muntar la seva pròpia tenda, però dormirem tots en la mateixa zona. El GEIEG en disposa d’algunes de 4 places per deixar-les (marqueu en el formulari que necessiteu que us deixin una tenda). 

    Tothom haurà de dur-se el menjar per fer-lo allà o fet de casa, però menjarem tots junts a fora si el temps ho permet, o dins de les tendes en cas de pluja. El matí del diumenge dia 22 de juny  haurem d’agafar l’autobús per anar fins al Llac de les Bulloses, i, per tant, deixarem els cotxes aparcats o bé a la zona habilitada del càmping o en un aparcament també habilitat (per ambdues opcions cal pagar). 


    Puigsacalms i Bastiments es trobaran tots per dinar al voltant del Llac de les Bulloses. No serà el cas per als Canigó, que pujaran al cim del Carlit.

    La ruta del grup Puigsacalm (3-6 anys) és la que es coneix com a ruta dels estanys i són uns 8km per prats alpins al cantó d’estanys, amb poc desnivell acumulat, sortint des del llac de les Bulloses. Una ruta molt bonica, per prat alpí. Protector solar i gorra indispensables!


    Vista del Puig Peric

    El grup de Bastiments (6-9 anys) sortirem també de l'estany de les Bulloses. A l'estany Sec ens desviarem cap a l'esquerra de la ruta dels 12 llacs. Un cop al l'estany Llat ens enfilarem direcció nord cap al coll de Colomé - 2.500 mts - i punt més alt de l'excursió. En aquest punt, als contraforts del Carlit, hi ha unes vistes fenomenals dels llacs.  Un cop allà baixarem per vessant nord del Tossal Colomer on enllaçarem un altra cop amb la ruta dels 12 estanys.

    El grup de Canigó, sortirem des de l'estany de les Bulloses, i primer resseguirem l'estany principal de les Bulloses, per després enfilar cap al cim del Carlit.


    PREUS:
    Càmping:  6'30€ tenda+cotxe+emplaçament/nit, 3'30€ adult/nit i 1.8€ mainada menys de 10 anys/nit. adult*(major de 13 anys)
    Aparcament del cotxe dia 22 de juny: uns 6'50 euros/dia
    Bitllet autobús càmping-llac Bulloses: 5 euros anada i tornada adult i 3.5 euros anada i tornada infantil.

    Ens trobarem a partir de les 16:00h al càmping Pla de Barrès. Preguem ens informeu si heu d'arribar més tard de les 17:00h.



    Aquí teniu l’enllaç del càmping amb indicacions sobre com arribar al lloc i boniques fotos.

    I en aquesta galeria de fotos de l'hotel de muntanya "Bones Hores", un recull de fotografies espectaculars del que podem veure si ens acompanya la meteo.

    IMPORTANT: Teniu temps per apuntar-vos abans del divendres 13 de juny al formulari d'inscripció. Hem de respondre al càmping abans del 14 de juny. Les inscripcions que es facin després del 13 de juny, haureu de gestionar vosaltres la reserva.

    Recordar-vos que serà una sortida d'alta muntanya, i que caldrà anar ben preparat: gorra, protector solar, calçat i roba adequada per un dia calorós o per si fa fredor... Trobareu les nostres recomanacions a la secció Informació, a l'apartat "Què cal dur".

    dijous, 5 de juny del 2014

    Vàries informacions juny, juliol i setembre 2014

    Benvolgudes famílies,

    Us volem informar de les darreres activitats d'aquest curs 2013-2014, que no ens ha estat possible concretar fins fa poc.

    Pal indicador als senders de les Bulloses.

    En breu, publicarem la notícia sobre la propera sortida de cap de setmana, que serà al Capcir. Anirem de càmping als peus de les Bulloses, i tenim previst pujar al Pic Carlit amb els Canigó, i diferents rutes d'estanys per als grups Puigsacalm i Bastiments. Això ho tenim previst per al cap de setmana 21 i 22 de juny.

    Com que moltes famílies de la comissió ens quedarem a celebrar la revetlla de Sant Joan en el mateix càmping, hem decidit obrir la convocatòria a totes les persones que al llarg del curs ens heu acompanyat en les sortides. Per aquest motiu, el dilluns 23 al matí, farem una passejada/excursió TOTS junts, sense diferenciació de grups. I la tarda vespre la dedicaríem a gaudir de l'entorn i preparar la revetlla de Sant Joan. Guitarres o altres instruments de corda i percussió seran benvinguts per amenitzar la festa així com licors, pastes i grana per compartir entre tots.


    Refugi Rocacorba, Gironés.
    En la darrera reunió vam concretar l'activitat corresponent al sopar de fi de curs, en que tenim la voluntat de pernoctar al refugi lliure de Rocacorba, el dissabte 5 de juliol. Ja us avançarem més detalls els propers dies.

    Refugi Prat d'Aguiló, Cadí.

    També hem publicat el calendari per als primers mesos del proper curs 2014-2015.  Preneu bona nota que la primera sortida serà el cap de setmana del 13 i 14 de setembre, on anirem al Refugi de Prat d'Aguiló, al Cadí.

    També us volem donar a conèixer una iniciativa que fa referència a la Catalunya que volem. És una iniciativa interessant, en la que hi podeu participar aportant-hi reptes i perfilar-los. O directament proposant-ne de nous. La web s'explica per si sola, com podeu comprovar a  http://www.elpaisquevolem.cat/

    Per últim, però no menys important, estigueu als cas del blog al llarg de l'estiu, perquè segurament intentarem fer com amb el darrer 11 de setembre, en que les famílies que van voler, vam participar conjuntament a La Via Catalana.

    diumenge, 11 de maig del 2014

    Anul·lació sortida 11 de maig

    Benvolgudes famílies.
    D'acord amb les primeres pluges del matí i amb la previsió de ruixats intermitents durant el dia, la comissió ha decidit anul·lar la sortida d'avui.
    Cordialment.

    dimarts, 18 de febrer del 2014

    Excursió a la Foradada des de l'Esquirol - Març 2014



    El cap de setmana del 8 i 9 de març ens trobarem a la Casa de Colònies “La Bertrana”“Cal Masover” de l’Esquirol(Sta maria de Corcó) a les 17:30h. Fins a l’hora de sopar (20:00h), organitzarem les habitacions, ens instal.larem, hi haurà joc lliure... El grup de Canigó faran un taller de com fer motxilles i es prepararan el seu propi sopar. La resta de grups hauran de dur-se el sopar fet de casa (la casa de colònies està equipada amb plats i coberts, i microones per escalfar). A les 21:30h es començaran els jocs de nit de tots els grups. Les 22:30h serà hora de dormir.

    L’endemà l’esmorzar el farem a les 8:30h. No cal que el porteu de casa, se n’ocupa la comissió de famílies de la subsecció infantil i està inclòs en el preu.

    El grup CANIGÓ començarà molt puntual la seva ruta a la Foradada a les 9:30h des de la casa de colònies mateix. Faran un recorregut total d’uns 15-16km, amb uns 500m de desnivell positiu. El recorregut passarà corriols i pistes petites, amb poca dificultat, però entretingudes i amb vegetació i paisatge molt bonic. També recorrerem part de l’antic Camí Ral de Vic a –Olot. Aniran fins a la Barra de Ferro, la Font de l’Escudella, alguns miradors. Està previst que triguin entre 3-4h per arribar fins a la Foradada per dinar, i havent fet ja uns 10km del recorregut. A la tarda els quedarà molt menys camí, i bàsicament de baixada.
    Track Wikiloc Canigó

    El grup BASTIMENTS, recorreran uns 10km amb uns 400m de desnivell positiu. Seguiran part del mateix recorregut que els Canigó fent una retallada de la part inicial. Sortiran a peu també des de la casa de colònies i el final de la ruta es decidirà si és a la casa o en un punt del poble de l’Esquirol segons la marxa del grup. Dinaran a la Foradada.
    Track Wikiloc Bastiments

    El grup PUIGSACALM faran uns 6-7km de ruta, amb uns 350m de desnivell. Sortiran de la part alta del poble de l’Esquirol, per la qual cosa caldrà agafar els cotxes i aparcar-los a uns 2km de la casa de colònies. Seguiran un recorregut circular que coincidirà també amb la part final de la ruta dels altres dos grups, i dinant a la Foradada.
    Track Wikiloc Puigsacalm

    QUÈ CAL QUE PORTEU?

    TOTS ELS GRUPS
    Sac de dormir, frontal, dinar del dia de ruta.

    BASTIMENTS I PUIGSACALM
    A més de l’anterior, el sopar del dissabte.

    HORARIS I LLOC DE TROBADA
    Dissabte 8 de març. 17:30h Trobada a la casa de Colònies La Bertrana/Cal Masover de l’Esquirol.
    Diumenge 9 de març (qui vingui directament el dia d’excursió). 9:15h. Grup Canigó, per sortir puntuals a les 9:30h. La resta de famílies poden arribar a les 9:30h, per sortir a les 9:45h.

    PREUS
    20 € adults
    20 € infants Canigó

    15 euros infants Bastiments i Puigsacalm.

    El preu inclou dormir, esmorzar.
    En el cas del grup Canigó inclou sopar dels infants també.
    FEU INSCRIPCIONS AL BLOC FINS AL 3 DE MARÇ

    COM ARRIBAR A LA BERTRANA O CAL MASOVER.
    La forma més ràpida és agafar l’eix Transversal fins a la sortida “Roda de Ter/ Vic, illa càrnia”. Sortir en direcció Roda de Ter, travessar el poble de Roda de Ter. Just abans d’arribar al poble de l’Esquirol, trobareu un trencant a mà dreta envoltat d’arbres de riera i amb un rètol que indica la casa de colònies, que està situada aproximadament 1km del trencant.
    Ruta Google maps


    Mostra un mapa més gran

    NOTA PEL GRUP CANIGÓ.
    Malgrat que el grup Canigó ara ja fa les seves excursions sense pares, la comissió de famílies organitzadora considerem que seria bo que en aquesta primera sortida de cap de setmana que farà el grup algun familiar de la mainada es quedés a dormir a la casa de colònies. No és condició imprescindible que us quedeu, però sí que ho recomanem.
    EN QUALSEVOL CAS, PER AL GRUP CANIGÓ US DEMANAREM QUE VINGUIN AMB L’AUTORITZACIÓ QUE REBREU PER EMAIL, O PODEU TROBAR AQUÍ, DEGUDAMENT SIGNADA (DOCUMENT ORIGINAL). També podeu trobar l'autorització a l'apartat 7, dins el botó "Què us cal saber".

    divendres, 31 de gener del 2014

    Muntanyes de Caulès, al Massís de l'Ardenya - Cadiretes. 9 febrer 2014

    Castell de St Íscle
    En aquesta ocasió l'excursió discorre per les muntanyes de Caulès, entre els municipis de Vidreres i Caldes de Malavella. Aquestes muntanyes formen part del massís de l'Ardenya-Cadiretes i, malgrat ser a prop de la ciutat de Girona, són en general poc conegudes i tenen força elements d'interès que esperem us sorprenguin.
    Suro monumental de cal Magre
    Puigsacalms i Bastiments sortiran d'allà mateix, a la vora de la Torre d'en Llobet (pla de Vidreres) i es dirigiran cap al castell de Sant Iscle, on faran l'esmorzar. A continuació s'enfilaran pel massís, resseguint la vall de la riera d'en Llobet, on trobaran els tres "pantans" (embassaments). La ruta prosseguirà fins arribar a Cal Magre (probablement el dinar el farem pels voltants del mas) i a partir d'aquí tots dos grups faran variants lleugerament diferents de retorn cap al pla.

    Pantà d'abaix de can Llobet
    Els Canigó aquest cop faran travessada, sortint de Can Noguera (mas de Caldes de Malavella a tocar de carretera GI-681 de Llagostera a Tossa), i avançaran en direcció a ponent, passant pel poblat preromànic de Sant Esteve de Caulès i les ruïnes de Can Llop fins a unir-se a la ruta dels altres grups però en sentit contrari. Al final podran també conèixer i gaudir del castell de Sant Iscle.
    Can Noguera
    Dades d'interès:
    Puigsacalm    distància: 7,3 km, desnivell de 130 m (ascendent)
    Bastiments    distància: 8,7 km, desnivell de 170 m (ascendent)
    Canigó           distància:  10 km,  desnivell de 170 m (amb tendència descendent). Travessada.

    Poblat preromànic de St Esteve de Caulès
    La travessa del grup Canigó obliga a una logística especial en aquesta excursió: alguns pares/mares d'aquest grup els acompanyaran fins a Can Noguera, i un cop deixats, es dirigiran cap al punt d'inici de la resta de grups, on es farà l'agrupament i sortida. Properament es contactarà amb els pares/mares del grup Canigó, atès que caldrà que es trobin a Fontajau un quart d'hora abans que la resta de grups.

    Camps al peu de les muntanyes de Caulès.
    Com arribar als llocs de sortida:
    Hem d'agafar la variant nova de Girona (AP7) i sortir per agafar l'autovia A2 a Fornells. Tot seguint la A2 fins el nus de Maçanet, agafem l'autovia de Sant Feliu i a l'alçada de Vidreres trenquem cap al vial de servei que condueix a la urbanització la Goba. Poc abans del pont que porta a la urbanització i que sobrepassa l'autovia, cal trencar a la dreta per un camí de terra. Aparcarem allà mateix, en una esplanada que fa de camp de llenya i material de la finca.

    -Puigsacalm i Bastiments:    http://goo.gl/maps/SYcfM

    -Canigó:                              http://goo.gl/maps/kEvMk     per arribar a Can Noguera

     i després per anar a la trobada amb Puigsacalm i Bastiments:     http://goo.gl/maps/OMB28

    dilluns, 13 de gener del 2014

    Llicències federatives 2014


    A partir del dimarts dia 14 de gener es poden anar a recollir les llicències federatives que es van tramitar abans del 18 de desembre.

    Les heu de recollir al GEiEG de Palau.


    diumenge, 5 de gener del 2014

    Puig de Solterra. Guilleries


    Puig de les Formigues

    La ruta, per als tres grups, s'inicia a la Font de l'Abeurador, en el quilòmetre 6,7 de la pista que porta des de Sant Hilari Sacalm fins al Sobirà. Aquesta font ens permetrà, abans de començar a caminar, omplir ampolles i cantimplores d'aigua fresca i regalada. Des d'aquest indret començarem la pujada cap el Puig de Solterra.

    Font de l'Abeurador
    En el primer tram el camí és ample, fins arribar a la Font Saguarda, de broll menys generós que la primera font. Poc abans, i a l'esquerra, comença un corriol que s'enfila entre alzines, suros i roures, fins arribar al Puig de Solterra que, amb 1202 metres d'alçada, és el cim més alt de les Guilleries.

    Font Saguarda
     A la part superior del puig hi trobem el castell de Solterra, també anomenat Sant Miquel de les Formigues. Actualment, a l'indret només queden visibles algunes restes del castell. L'element que crida més l'atenció és la Creu de les Guilleries o de Sant Miquel, col·locada l’any 1957 sobre les restes de la torre del castell. És una gran creu de ferro forjat amb tres formigues també de ferro a la base, que fan referència al fenomen de les formigues alades que envaeixen aquest indret a la tardor.

    Continuarem el nostre camí reculant els darrers metres i buscarem un trencall a
    l'esquerra, senyalitzat amb fites. És un camí que baixa vertiginosament per una
    castanyeda espectacular. Hem de baixar amb compte i peu ferm, perquè el llit de fulles de castanyer amaga branques i pedres que ens podrien fer relliscar o entrebancar-nos. En els darrers metres, el camí esdevé més suau, per antigues feixes que amb prou feines s'endevinen on, amb feines i treballs, els pagesos conreaven blat i altres cereals.

    Després de la baixada, arribem a les restes de can Borrell, un mas abandonat i enrunat. Sense cap element arquitectònic destacat i amb indicis que ens indiquen la seva pervivència fins a mitjans del segle XX, és un dels nombrosos masos d'aquesta zona de les Guilleries abandonats i progressivament recuperats pel bosc. Els seus habitants, des de fa segles, es dedicaven a l'explotació dels boscos de l'entorn.

    Arribats a aquest punt, els nostres grups se separen:

    Puigsacalm: Sortirem del mas cap el sud-oest, seguint el camí més enlairat. Acabarem de fer la volta a la muntanya que acabem de pujar per anar a enllaçar amb el camí que abans ens ha portat al cim de Solterra. Passant per aquest camí, tindrem ocasió de veure un tram de bosc de castanyer acabat de talar. Aquest sector de les Guilleries conserva una gran tradició d'explotació del bosc. La fusta de castanyer és molt apreciada, per ser molt flexible i de mal corcar. Les perxades són plantacions espesses de castanyers joves, que creixen molt depressa, aprofitant la força de les antigues rabasses. És molt difícil
    caminar per aquests boscos, sobretot entre setmana, i no escoltar de fons la fressa dels bosquetans, tallant, arrossegant i carregant els troncs.

    Arribats al camí, tornarem tranquilament cap a l'indret on hem iniciat la sortida, a la Font de l'Abeurador.

    Bastiments: Després de veure el mas, marxarem en direcció est per un camí que descen suaument cap el fons de la vall, resseguint i retallant les nombroses rieres d'aquests boscos. Haurem de vigilar: cal tenir en compte que l'explotació forestal de la muntanya comporta l'obertura de nombrosos camins  (“carreteres”), que permeten l'accés a tractors i camions a la càrrega de la fusta.

    També veurem la mà de l'home en altres indrets. Molt sovint, potser massa, anirem creuant línies elèctriques, amb el sotabosc net per evitar possibles incendis, que tallen en línia recta el paisatge i ens recorden la dependència que tenim d'aquesta font d'energia.

    Acabat el descens i situats al fons de la vall, avançarem per un cami al costat d'una petita riera. Trobarem unes quantes fonts, com la del Gavatx o la del Vern. No hem d'oblidar que estem a Sant Hilari Sacalm, el poble de les cent fonts. Al cap d'una estona, trobarem una cruïlla amb un sender de Gran Recorregut, el GR83, que en aquest territori porta des d'Arbúcies cap a Castanyet i Santa Coloma de Farners, passant per Sant Hilari.

    Font del Gavatx o del Vern
    Agafarem el trencall del GR a la dreta, creuarem la riera per un petit pont de fusta i farem la darrera pujada, primer forta i després molt més suau, que ens portarà al final de la ruta, a tocar de la carretera per on hem vingut, de Sant Hilari al Sobirà.

    Canigó: Farem la mateixa ruta que els Bastiments fins a la cruïlla del GR que, en el nostre cas, seguirem cap a l'esquerra. Ens tornarem a enfilar muntanya amunt, per un camí que travessa plantacions d'avets i passa a prop de Villavecchia, una gran edificació, construïda l'any 1893, que ens recorda l'esplendor de Sant Hilari en el segles XIX i principis del XX, quan els balnearis estaven en ple apogeu i era lloc d'estiueig de les grans familes aristocràtiques i burgeses catalanes. Villavecchia era propietat dels marquesos de Mura. És una barreja de diferents estils, amb estructura de castell. La capella, decorada per l'escultor Frederic Marés, és presidida per un Sagrat Cor de bronze, que és un model reduït del que corona el temple del Tibidabo.

    El darrer tram de GR torna a passar per les perxades de castanyers, fins enllaçar amb el camí que hores abans ens ha portat al cim. Rependrem, després d'una bona caminada, el descens suau que ens portarà fins a la Font de l'Abeurador, on tenim els cotxes aparcats.

    Potser, en general, trobarem a faltar corriols estrets per caminar, però hem de tenir en compte que estem en un indret on, durant segles, home i natura han conviscut sense massa problemes, aprofitant tots els recursos que se'ls oferia, en una relació que no ha trencat pràcticament mai l'equilibri i que ha permès la conservació del bosc i del medi de la manera més natural possible.

    Aproximació a l'inici de la sortida

    Quedarem com sempre al Pavelló de Fontajau a l’hora acostumada, 9:00 h.
    Anirem a Sant Hilari Sacalm, agafarem l’Eix Transversal C-25 en direcció a Lleida. Agafarem la sortida núm. 209, cap a St. Hilari (GI550) i un cop arribats a Sant Hilari haurem de girar en direcció a Osor per la Carretera de la Font Picant, continuarem fins gairebé sortir del poble i haurem de trencar a la dreta cap a la Zona industrial Mas Garriga, Mas les Clotes, Mas Cal Sastre.

    Això ens portarà uns 40-50 minuts i són uns 45-50 km. En funció de com aneu cap a Sant Hilari des del Pavelló de Fontajau. Una bona opció es agafar l’autopista a St. Gregori i sortir a Fornells per anar a agafar la N-II.

    Un cop encarats a aquest carrer seguirem carrer amunt per una zona industrial. Dalt la primera pujada trencarem cap a l’esquerra i continuarem per la pista deixant un carrer a l’esquerra al cap d’uns 65 m. Nosaltres haurem de girar lleugerament cap a la dreta en direcció a la Urbanització de Cal Sastre.

    El camí és molt bo seguirem la pista asfaltada que ens porta cap a la Taverna del Subirà situat a uns 9,6 km. Nosaltres ens quedarem abans, a uns 4 km abans d’arribar-hi. Arribarà un moment que la pista deixarà de ser asfaltada i continuarem fins el punt de sortida, la Font dels Abeuradors que es allà on deixarem els cotxes. Haurem fet uns 6 km des de que haurem enfilat cap a la Zona Industrial Mas Garriga, Mas cal Sastre. Hi ha una mica d’aparcament però donat el cas la pista es prou ample per permetre l’aparcament al costat de la pista. Podeu seguir les indicacions al google maps:


    El punt d’arribada pels grup de Puigsacalm i Canigó es el mateix on haurem deixat el cotxes.

    El punt d’arribada del grup dels bastiment és a Can Calabrès, un mas que ens quedarà a l’esquerra uns 2,5 km abans de la Font dels Abeuradors. Aquí prèviament haurem d’haver deixat algun cotxe, hi ha una petita zona de pàrquing, per poder fer el transport per anar a buscar el cotxe a la font dels Abeuradors.