Segueix-nos a Twitter







divendres, 31 de gener del 2014

Muntanyes de Caulès, al Massís de l'Ardenya - Cadiretes. 9 febrer 2014

Castell de St Íscle
En aquesta ocasió l'excursió discorre per les muntanyes de Caulès, entre els municipis de Vidreres i Caldes de Malavella. Aquestes muntanyes formen part del massís de l'Ardenya-Cadiretes i, malgrat ser a prop de la ciutat de Girona, són en general poc conegudes i tenen força elements d'interès que esperem us sorprenguin.
Suro monumental de cal Magre
Puigsacalms i Bastiments sortiran d'allà mateix, a la vora de la Torre d'en Llobet (pla de Vidreres) i es dirigiran cap al castell de Sant Iscle, on faran l'esmorzar. A continuació s'enfilaran pel massís, resseguint la vall de la riera d'en Llobet, on trobaran els tres "pantans" (embassaments). La ruta prosseguirà fins arribar a Cal Magre (probablement el dinar el farem pels voltants del mas) i a partir d'aquí tots dos grups faran variants lleugerament diferents de retorn cap al pla.

Pantà d'abaix de can Llobet
Els Canigó aquest cop faran travessada, sortint de Can Noguera (mas de Caldes de Malavella a tocar de carretera GI-681 de Llagostera a Tossa), i avançaran en direcció a ponent, passant pel poblat preromànic de Sant Esteve de Caulès i les ruïnes de Can Llop fins a unir-se a la ruta dels altres grups però en sentit contrari. Al final podran també conèixer i gaudir del castell de Sant Iscle.
Can Noguera
Dades d'interès:
Puigsacalm    distància: 7,3 km, desnivell de 130 m (ascendent)
Bastiments    distància: 8,7 km, desnivell de 170 m (ascendent)
Canigó           distància:  10 km,  desnivell de 170 m (amb tendència descendent). Travessada.

Poblat preromànic de St Esteve de Caulès
La travessa del grup Canigó obliga a una logística especial en aquesta excursió: alguns pares/mares d'aquest grup els acompanyaran fins a Can Noguera, i un cop deixats, es dirigiran cap al punt d'inici de la resta de grups, on es farà l'agrupament i sortida. Properament es contactarà amb els pares/mares del grup Canigó, atès que caldrà que es trobin a Fontajau un quart d'hora abans que la resta de grups.

Camps al peu de les muntanyes de Caulès.
Com arribar als llocs de sortida:
Hem d'agafar la variant nova de Girona (AP7) i sortir per agafar l'autovia A2 a Fornells. Tot seguint la A2 fins el nus de Maçanet, agafem l'autovia de Sant Feliu i a l'alçada de Vidreres trenquem cap al vial de servei que condueix a la urbanització la Goba. Poc abans del pont que porta a la urbanització i que sobrepassa l'autovia, cal trencar a la dreta per un camí de terra. Aparcarem allà mateix, en una esplanada que fa de camp de llenya i material de la finca.

-Puigsacalm i Bastiments:    http://goo.gl/maps/SYcfM

-Canigó:                              http://goo.gl/maps/kEvMk     per arribar a Can Noguera

 i després per anar a la trobada amb Puigsacalm i Bastiments:     http://goo.gl/maps/OMB28

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada