Segueix-nos a Twitter







dijous, 13 d’octubre del 2016

Activitat escalada per al grup Pedraforca

Benvolgudes famílies,

El dia 23 octubre, els infants de Pedraforca que vulguin, poden venir a una activitat d’iniciació a l’escalada que va adreçada a la secció d’adults del GEiEG. 

Zona Castell de Solius
Es farà a la zona del Castell de Solius i bàsicament té l’objectiu de donar una nocions inicials d’escalada i descens en una zona còmode per a aquesta pràctica. Per aquesta activitat, la mainada de Pedraforca hauran d’anar acompanyats d’un adult al seu càrrec.

Cal que es disposi de llicència anual (la llicència C-sub 14 de la FEEC que teniu per la resta d’excursions ja cobreix també escalada)  o s’agafi una llicència temporal.

Si disposeu d’arnés, casc o peus de gat, els porteu. Si no, la secció de muntanya us pot deixar arnés i casc. 

Cal inscriure’s al blog ABANS DEL DIJOUS DIA 20 D’OCTUBRE, per poder organitzar millor la logística.

Us informarem de l’organització del dia. El més probable és que es quedi a les 9:00h a Fontajau, o directament al poble de Solius a les 10:00h. Cal dur una mica de menjar i aigua, i roba còmode. Es preveu acabar cap a les 15:00h, tot i que és una activitat que es pot acabar abans perquè els cotxes es deixen molt a prop de la zona d’escalada.


dimarts, 4 d’octubre del 2016

8 i 9 octubre. Ascensió al Taga


Benvolgudes famílies, aquí teniu el planning previst per aquest proper cap de setmana:

Dissabte 8 (pels que faran nit a l’Alberg)
Ens trobarem durant la tarda (a partir de les 17:30h), a l’Alberg de Sant Joan de les Abadesses, on tindrem joc lliure fins l’hora de sopar. L’alberg obre a les 16:00h, si arribeu abans que les famílies de la comissió, podeu donar el vostre nom i avisar que veniu del grup del GEiEG.
20:00 Sopar
21:00 Joc de nit i conte d’abans d’anar a dormir

Diumenge 9
8:00 Esmorzar
9:00 Hora de trobada amb totes les famílies, a la porta de l’Alberg (PREGUEM MÀXIMA PUNTUALITAT)
9:15 Joc per donar fustes de canvi de grup pel nou curs
IMPORTANT: acabat el joc, caldrà organitzar-se per minimitzar els cotxes per pujar cap a Sant Martí i Coll de Jou !!!
10:00 Arribada a Sant Martí d’Ogassa on el grup Pedraforca inciciarà la seva ruta. En aquest punt hi ha poquíssim espai d’aparcament. La resta, seguirem cap a Coll de Jou, on es pot aparcar sense massa problema.

Descripció de les rutes:

PUIGSACALM
Sortirem de Coll de Jou (1620 m) direcció sud, on iniciarem una intensa, però curta pujada cap a Sant Amand (1854 m). En aquest punt, on hi ha una creu imponent, hi ha un rocallar considerat el “balcó del Ripollès”. D’allà, davallarem direcció el Coll de la Tuta, sempre per corriol, on es pot visitar el monòlit de Xirinacs. Seguirem un tram per pista forestal, per prendre un corriolet a la dreta. Creuarem la riera d’Ogassa, lleugera pujadeta, i arribarem a la pista que creua de la Vall de Camprodon a la de Ribes.  A pocs metres ja tenim Sant Martí d’Ogassa (on haurem passat de bon matí, amb els cotxes). El retorn al Coll de Jou serà per uns 2 km de corriolet, amb intensa pujada.

BASTIMENTS
Sortirem de Coll de Jou (1620m) direcció nord, per pujar al Taga (2040m) en curta però intensa pujada per prat. Davallarem cap a la Portella d’Ogassa per carena, gaudint de les fantàstiques vistes (si el temps ho permet) que es té des de la Serra Conivella. De la Portella d’Ogassa, que dóna inici a la Serra Cavallera, baixarem fins a Sant Martí d’Ogassa (lloc probable on dinarem). El retorn al Coll de Jou serà per corriol enmig de fajos i prat, de curta però intensa pujada.

PEDRAFORCA
Serà l'únic grup que sortirà de Sant Martí d'Ogassa, fent l'ascensió al Taga per la Portella d'Ogassa. Baixarem cap a coll de Jou, i enfilarem direcció Sant Amand, resseguint el mateix traçat que hauran fet els més petits, fins a tornar al punt de sortida.


Recomanacions:
- Recordem que cal ser autònoms amb el dinar. No podem garantir que poguem dinar tots els grups junts, malgrat que és possible que tant Puigsacalms com Bastiments dinin a Sant Martí Ogassa.
- Cal dur roba d’abric i calçat adient, a més d'impermeable
- Els que hagueu de tramitar llicència temporal recordeu que es pot fer fins dijous a les 13:00h.