Segueix-nos a Twitter







dilluns, 20 de juny del 2016

Canigó 24 i 25 de juny

El Proper 24-25 de juny anirem a la Catalunya nord per pujar al Canigó, fent nit al refugi de Cortalets que es troba al Pla dels Estanyols (2150)

Els cotxes es deixen a l'aparcament de Ras dels Cortalets (2055) i haurem de caminar uns 500 per arribar al refugi.

Els grups de Puigsacalm i Bastiments pujaran i baixaran per la ruta normal seguint el GR 83 passant pel Pic Jofre (2362) la Portella i finalment el Pic del Canigó (2784). La ruta té una distància d'uns 7,5 km i 630 m de desnivell.

El grup dels Pedraforca faran una ruta circular: pujaran en direcció a la cresta de Barbet per un corriol marcat com a PR, passaran per sota del pic de Barbet (2712m, opcional) fins arribar a la Portella de Valmanya (2591m), aniran cap a la dreta fins a la Bretxa Durier per finalment pujar fins el Canigó per la Xemeneia (una grimpada bonica i fàcil, però que s'ha d'estar alerta). La baixada es fa pel mateix lloc que els Puigsacalm i Bastiments (GR83). La ruta té una distància de 8.5km i un desnivell d'uns 735m.

Pista de Cortalets: La pista per arribar al Refugi de Cortalets és llarga i, en algunes parts, força abrupta i deteriorada. Tot i que els cotxes convencionals també hi poden pujar (amb molt de compte) és millor anar amb cotxes alts. La pista fa uns 15km, però atesa la condició en que es troba, es triga ben bé 1h20-1h30 en fer-la.

Trajecte per carretera: Girona agafar AP7 fins a la Jonquera. A França segueix per l' A9 direcció Perpinyà, sortir en direcció Andorra N116 direcció a Prades, i abans d'arribar a Prades a mà esquerra tenim un rètol que ens porta a "Els Masos" per la D24. Passem per "Els Masos", La Sacristie i Villerach (darrer poble), al cap de poca estona ja comença la pista de terra.

Ruta prevista
Ens trobarem al refugi entre 5 i 6 de la tarda del divendres 24.

Al refugi tenim sopar de divendres i esmorzar de dissabte. 

Cal que us porteu el dinar de dissabte.