Segueix-nos a Twitter







dilluns, 7 de desembre del 2015

13 desembre. Mare de Déu del Mont


Aquest mes de desembre farem una ruta fins a la muntanya més verdagueriana de Girona: la Mare de Déu del Mont.


Donat que l'excursió és una mica més llarga per algun grup i que al mes de desembre el dia és més curt, volem començar a caminar més aviat i per això ens trobarem directament a Beuda a les 9 h, a l'aparcament que hi ha a l'entrada del poble, just davant l'església. 

Aquest dia farem la parada per esmorzar un xic més tard. Seria convenient que els nois i noies vinguessin esmorzats de casa, i que portessin un petit esmorzar per a la primera parada i alguna cosa més per aguantar la gana fins a ser a dalt. 

A l'aparcament ens separarem en 3 grups.

El grup dels Puigsacalms i Bastiments sortirem de Beuda, travessant el poble i seguint el GR-2, però només durant uns 500 metres, perquè després deixarem el camí més tradicional per agafar el corriol que s'enfila amunt passant pel Castellot.


Seguirem pujant per una drecera enmig del bosc, en alguns trams una mica més costeruda i pedregosa, i que ens portarà directament als prats que envolten el Monestir de Sous. Aquest és el punt més alt on arribarà el grup de Puigsacalms i on es dinarà.


Sant Llorenç del Mont (anomenat en època moderna Sant Llorenç de Sous) fou una abadia benedictina de l'antic comtat de Besalú. Fou centre del poble de Sous, actualment deshabitat, pertanyent a l'antic municipi garrotxí.


El grup de Bastiments, arribats a aquest punt i vist el monestir, seguirem la marxa, drecera amunt, i seguint les ratlles blanques i grogues, fins arribar a un bosc de roure i pi roig que ens acabarà de dur fins al cim de la Mare de Déu del Mont. Si el dia ens acompanya, des del cim tindrem una visió de 360· que ens permetrà veure des del Canigó fins al mar, tot passant per les muntanyes a les que els hi hem copiat el nom...


Vistes des del Mont...

"Dels molts santuaris de Catalunya i de fora d'ella, que he visitat, mai cap no s'havia
aparegut tan bell com ara mateix el de la Mare de Déu del Mont" (Jacint Verdaguer)

La baixada es farà pel camí tradicional: passarem per la font de Rocapastora, sota els cingles que porten el mateix nom, i passada la font, trobarem un corriol que ens tornarà directament al punt de sortida, passant per la pista de Can Oliveres.


El grup dels Pedraforca començarem a caminar també des de l'aparcament de Beuda, però en aquest  cas, enlloc d'anar amunt travessant el poble de Beuda, seguirem carretera avall per agafar, al cap de pocs metres, un camí que s'enfila a la dreta. Pujarem fins a la Mare de Déu del Mont vorejant per l'esquerra, amb un camí a estones més obert i que ens oferirà generoses vistes.


Arribarem fins al coll de Joncanat i des d'aquí, en pocs metres, serem a la Mare de Déu del Mont. Un cop reposats i havent gaudit de les espectaculars vistes, emprendrem la baixada fins al monestir de Sous i des d'aquí desfarem el camí que han fet Puigsacalm i Bastiments per arribar fins a dalt.