Segueix-nos a Twitter







dilluns, 2 de novembre del 2015

Muntanya Velers i pic Carrerica

Farem una ruta per la Vall de Llémena, circular començant i retornant al Pavelló de Canet d’Adri.
Vistes des del pic Carrerica
 El grup de Puigsacalms pujarà fins la Cova de Boratuna, primer per pista i després per un corriolet enmig d’alzines. A la cova, els més agosarats faran una petita incursió en el seu interior.  Després seguirem per carena fins al cim de la muntanya de Velers. Durant el recorregut, malgrat ser força per dins de bosc, hi haurà clarianes amb bones vistes de la Vall de Llémena i Girona. La baixada del cim de la muntanya de Velers al coll de Palomeres és una mica tècnica, i haurem de mirar d’evitar alguna petita relliscada si el terreny és moll o molt sec. 
Corriol d'ascens al pic Carrerica
Del coll de Palomeres a Canet es tornarà primer per corriol també entretingut i després per pista. Al final, es visitaran la Font de la Torre (gorgues de Canet).


Ratpenats, dins la cova de Boratuna.
El grup de Bastiments, farà el mateix recorregut, però amb dues variants. Primer, destinaran una mica més de temps explorant la Cova de Boratuna els que ho vulguin. Segon, si el temps ho permet, des del Coll de Palomeres es farà el cim del Pic de Carrerica i es retornarà al coll de Palomeres.


Interior de la cova de Boratuna.
El grup de Pedraforques farà el recorregut integral dels dos cims Velers i Carrerica. A més, destinaran una estona a explorar tota la cova de Boratuna, on hauran de resoldre algun misteri.

CAL PORTAR FRONTAL PER PODER ENTRAR A LA COVA. En el cas del grup Bastiments, caldrà que cada nen vagi acompanyat d'un adult (per ajudar i vigilar ens els passos més llargs i difícils), i serà imprescindible que tots dos portin frontal. És una cova per la qual no cal utilitzar cordes, però sí que cal anar amb compte per no patinar en alguna pedra que és relliscosa. 



En aquesta ruta no hi ha prats ni zones molt àmplies per fer el dinar. Aprofitarem clarianes del bosc al Coll de Palomeres, o al lloc on considerem que el grup s’ha d’aturar. Farem una parada per dinar no molt llarga, i guardarem l’estona per al final de l'excursió, visitar amb calma la Font de la Torre (gorgues de Canet).

Horaris i Lloc de la sortida:

Lloc: Aparcament de Fontajau
Hora: 9:00am
Des de l'aparcament del pavelló de Fontajau, ens dirigirem a la zona d'aparcament del pavelló municipal d'esports de Canet d'Adri, passant pel poble de Sant Gregori.
Coses a tenir en compte: 
- Els membres de cada grup han de ser autònoms.
- Preguem puntualitat.


IMPRESCINDIBLE:
- Cal portar frontal.
- Cal anar ben calçat.
- Cal estar assegurats TOTS els participants. Adults i mainada.
- Tothom ha de portar el seu menjar i beure.
- Porteu roba d'abrigar adient.