Segueix-nos a Twitter







dimarts, 3 de febrer del 2015

7 i 8 de març Serra Verdera

Aquest més de març fem sortida de dos dies a Serra Verdera (7 i 8 de març).
Ens trobarem a la Casa de Colònies La Perdiu (de Cabanes) a les 18.00h, el dissabte 7 de març.

Fins a l’hora de sopar (20.00h), organitzarem les habitacions, ens instal.larem, i farem joc lliure. A les 21.00h farem jocs de nit, després un conte i al voltant de les 22:30h tothom a dormir! L’endemà l’esmorzar el farem a les 8.00h. i després anirem amb cotxes fins al poble de Pau.

No cal que porteu ni el sopar ni l’esmorzar de casa, ens el donaran a la mateixa casa i està inclòs en el preu. En canvi sí que cal portar el dinar del diumenge, dia de l’excursió.

RUTES PER DIUMENGE 8 de març
Aquest març farem una excursió per la vessant més oriental del Pirineu, la Serra de Verdera i de Roses, a l’Alt Empordà. 
Camí de la Creu Blanca.

El recorregut comença pels 3 grups al poble de Pau i permet recórrer un dels camins ramaders o carrerades més importants del cap de Creus: el camí de Sant Pere de Rodes o de la Creu Blanca. És un camí que discorre entre parets de pedra seca i des del qual ens enfilarem a la serra de Rodes gaudint de boniques vistes dela badia de Roses i de la plana empordanesa.
Mas Ventós.
Passarem per la Creu Blanca, del segle XV, testimoni de l'antic territori del monestir de Sant Pere de Rodes, i arribarem fins al Mas Ventós. Aquí els Puigsacalm podran dinar i recuperar forces. Els Bastiments seguiran una mica més enlaire, fins a l'ermita de Santa Helena o Santa Creu de Rodes, des d'on podran contemplar la "mar d'amunt" i després acabar acostar-se fins a Sant Pere de Rodes, monestir romànic amb més de 1000 anys d’història a les seves pedres.
Santa Helena.
Des del Mas Ventós, els Pedraforca enfilaran la Serra de Verdera, passant pel Coll del Mosquit, fins a Sant Salvador de Verdera, des d’on gaudiran d’unes panoràmiques privilegiades pels 4 costats, de la plana de L’Empordà, el Cap deCreus, de bona part dels Pirineus orientals i cap al nord de la plana del Rosselló. 
Castell de Sant Salvador de Verdera.
La sortida és fàcil, sempre i quan les condicions meteorològiques siguin favorables. No hem de perdre de vista que és un paratge marcat per la Tramuntana, que esperem que en el millor dels casos, només se'ns insinuï. 

Pels que vingueu directament el diumenge, quedem a les 9.30 a l’aparcament de Pau. Sigueu puntuals si us plau!

Com arribar al punt d’aparcament a Pau: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zyzcs8E62KPE.kOjy5vpqVOE8

Com arribar al punt d'aparcament a Pau des de la N260: deixem la N260 (carretera que va de Figueres a Llançà) seguint les indicacions de Vilajuïga/Roses per la Gi-604/Gi-610, passem Vilajuïga i la primera rotonda de Pau i entrem al poble per la segona entrada clara que trobem a mà esquerre després de a rotonda: aquest camí ens portarà directe a l'esplanada d'aparcament.

QUÈ CAL QUE PORTEU?
Sac de dormir, frontal o lot, roba d’abrigar, botes de muntanya, cantimplora, motxilla (també pels més menuts) i dinar del dia de ruta.

IMPRESCINDIBLE:

- Cal anar ben calçat.
- Cal estar assegurats TOTS els participants. Adults i mainada.
- Tothom ha de portar el seu menjar i beure (de diumenge).
- Porteu roba d'abric adient.

HORARIS I LLOC DE TROBADA
Dissabte 7 de març. 18.00h Trobada a la casa de Colònies La Perdiu (Cabanes) (Granja escola la perdiu, Ṕassatge la garriga de Dalt, s/n, 17761 Cabanes, 606 38 34 30, http://www.granjaescola-laperdiu.com/ca/granja-escuela-la-perdiu-per-nens.aspx ).

Per qui vingui directament el diumenge 8 de març, ens trobarem a les 9.30h del matí a Pau.

PREUS
Preu de la mitja pensió 35 € els adults i 30 € els nens.
Els més petits de P3 no paguen però hauran de compartir el llit i menjar amb la família, excepte que sobrin llits i menjar. Cal que s'apuntin igualment per tenir-los en compte.

El preu inclou sopar, dormir i esmorzar o sigui 1/2 pensió. Si hi ha cap problema d'intolerància alimentària, si us plau, feu-nos-ho saber al correu de la subsecció infantil.


Condicions d'inscripció.


Les places s'assignaran per ordre d'inscripció al formulari del blog de la subsecció.  Quan estiguin totes les places ocupades començarem llista d'espera per si alguna família es dóna de baixa.

RESERVA:

S'han d'avançar  10 euros per adult i 5 euros per infant. Adjuntem per correu electrònic document amb les instruccions per a fer la paga i senyal. 

En cas que alguna família s'esborri només es retornaran els diners si trobem alguna família de la llista d'espera que ocupi el seu lloc.

Hi ha temps d'inscriure's fins al divendres 27 de febrer.  L'ordre d'inscripció que comptarà serà el del formulari del blog, però també heu de fer la paga i senyal abans d'aquest dia. 

COM ARRIBAR A "LA PERDIU":
Des de Girona anirem cap al Nord per l’A7 direcció La Jonquera. Passat Figueres i Pont de Molins, sortirem de l’A2 per la GIV-6026, després seguir les indicacions del següent mapa per arribar a la casa: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zyzcs8E62KPE.k19TXybj-zPU