Segueix-nos a Twitter







dimecres, 3 de desembre del 2014

Cingleres de Les Encies 14 desembre

El proper diumenge 14 de desembre descobrirem un paratge gairebé desconegut, malgrat la seva proximitat: Les Encies.

Descobrirem un paisatge ple de cingleres i petits cims, i si el dia ens acompanya, les vistes són espectaculars. La vegetació i el terreny canvia amb sorprenent rapidesa. Petites clarianes, i el cim dels turons i puigs als que pujarem ens permetran gaudir d'unes vistes espectaculars.

Malauradament, el dia que els responsables d'aquesta sortida preparàvem la ruta, ho vam fer no pas amb les millors condicions. En plena llevantada del 29 de novembre, xops com ànecs tant bon punt vam baixar del cotxe, a penes vam tenir oportunitat de fer fotos per documentar aquesta sortida; però en algun moment que el vent escombrava pluja i núvols, us assegurem que les vistes són impagables.

Des del cim del Penjabocs. A la nostra esquena, s'endevina el cim del Migdia.

Coll de les Tres Creus. Hi ha un mirador excepcional.


Puigsacalms: Iniciarem la sortida, i en tot moment anirem per corriols. Arribarem a una clariana, que alhora és una cruïlla de camins, al Coll del Portell. En aquest punt, anirem cap al Sud-Est, i pujarem al cim del Penjabocs.

Als peus del mirador del cim del Penjabocs. No patiu que hi ha un camí que hi puja fent un xic de volta, gens perillós.


Bastiments: Arribarem fins al Coll del Portell, i prendrem un corriol diferent a bastiments, dirigint-nos cap al Nord-Oest. Guanyarem un xic més d'alçada i farem el cim ample del Migdia.

Canigó: Farem la mateixa ruta que els Bastiments, però continuaran fins al coll de les Tres Creus, i arribarem fins al Puig dels Moros, on trobarem les restes d'un dolmen.

Cap ruta és circular. Un cop arribats a destinació (cim del Penjabocs, cim del Migdia, Puig dels Moros) s'ha de desfer el camí.

Opcionalment, de tornada, els grups Bastiments i Canigó poden fer el cim del Penjabocs ja que és molt proper i val la pena l'esforç per les vistes que ofereix el mirador.

Com arribar-hi:
Sortirem de l'aparcament de Fontajau i ens dirigirem cap a Santa Maria de les Encies, passant per Sant Gregori, Llorà, Sant Martí de Llémena i Sant Esteve de Llémena. Un quilòmetre després de Sant Esteve , trobarem un trencant a l'esquerra que enfila muntanya amunt en direcció les Planes d'Hostoles/ les Encies , ctra Gi-531.

El punt vermell indica l'aturada per descarregar la gent.
Farem una breu aturada un quilòmetre aproximadament abans d'arribar a Les Encies, per descarregar la gent, i estalviar-nos de caminar per la vora d'una carretera estreta i potencialment perillosa.

La zona d'aparcament està indicada.
Els conductors continuaran fins a Les Encies, on hi aparcaran el Pàrquing degudament habilitat. Des de Les Encies, concentrarem el conductors en el mínim de vehicles possibles i recularem fins al punt on prèviament haurem descarregat la resta de famílies, per iniciar la sortida.

Consulteu com arribar-hi amb més detall amb aquesta ruta a GoogleMaps.


Ruta per arribar a l'inici de la sortida des de Fontajau.
Sortida des de l'aparcament de Fontajau, a les 9h. Es prega puntualitat. Tingueu en compte que en aquesta època de l'any, el dia es fa molt curt.

Imprescindible:

- Cal anar ben calçat. Terreny molt relliscós en alguns punts.
- Cal estar assegurats TOTS els participants. Adults i mainada.
- Tothom ha de portar el seu menjar i beure.
- Porteu roba d'abric adient.