Segueix-nos a Twitter







dimecres, 30 de gener del 2013

Excursió a l’Ardenya i pujada al Montclar

Cim del Montclar


Aquest més de febrer ens desplaçarem al massís de l’Ardenya, a prop de l'antic poble de Solius, actualment agregat al terme municipal de Santa Cristina d'Aro . Es tracta d'un massís litoral de gran interès geològic, natural i paisatgístic, situat relativament aprop de la ciutat de Girona i potser una mica desconegut.

Els Carcaixells

Sortirem a prop de Can Llaurador (en aquest enllaç trobareu el trajecte d'arribada des de Girona: http://goo.gl/maps/8NOeE ), on només començar veurem el menhir del mateix nom.
L’excursió ens enfilarà fins al cim del Montclar, d'uns 400 m d'altitud  des d'on es gaudeix d'unes bones vistes de la vall d'Aro, les Gavarres i la resta del massís.

Els dos grups discorreran per rutes diferents:

El grup de Bastiments  ho farà per un corriol dret que puja per sota els Carcaixells de Solius o d'en Dalmau, enfilant-se fins a arribar a la carena. Els Carcaixells són una de les formacions granítiques més espectaculars de la zona.

Gairebé arribats a  la carena caldrà parar atenció a un pas de roca una mica exposat per la qual cosa serà necessari l’ajut i el control dels adults acompanyants.

El grup de Puigsacalms, per la seva banda, pujarà per la carena del serrat de Plana Basarda, una ascensió progressiva amb bones vistes del conjunt geològic dels Carcaixells per un costat i la zona de la Pedra Alta per l’altre.

Menhir de can Llaurador 
De baixada, els Bastiments allargaran una mica l’excursió, fins a arribar a l’ermita de Sant Baldiri.

El dinar i punt de trobada dels dos grups es farà al poblat ibèric de Plana Basarda, ja de retorn. Aquí podrem contemplar el jaciment, del qual crida l’atenció les sitges excavades a terra de forma circular i disperses per l’indret.

Cova de Sa Tuna
Ja finalitzant l’excursió podrem visitar la cova de Sa Tuna, una petita cova picada a la roca que hom creu d'origen prehistòric i que ha fet d'aixopluc al llarg dels anys i que sembla podia haver servit de crematori molt antigament. 

El desnivell acumulat de la ruta és d'uns 350 m i la distància recorreguda al voltant de 7 km en el cas dels Puigsacalm i de 9 km per als Bastiments. 

Sitja

Cal parar atenció a la zona del poblat de Plana Basarda a causa dels forats a terra (sitges). La ruta en general discorre per un terreny sorrenc que amb temps humit pot dificultar la marxa i per altra banda hi ha algun tram rocós en què cal estar amatents.

divendres, 11 de gener del 2013

ATENCIÓ: canvíem el lloc de la sortida per causes meteorològiques

Benvolgudes famílies,

La sortida que havíem preparat per aquest diumenge 13 de gener al Pic de la Calma a l'Albera, la modifiquem totalment per les previsions de fort vent, baixes temperatures i possibilitat de xàfecs.

En el seu lloc, hem decidit de fer una clàssica, que possiblement molts dels infants no hagin fet mai encara: pujar als Àngels.

També modifiquem l'hora de sortida, i en lloc de trobar-nos a les 8:30h del matí, en trobarem a les 9h com és habitual, a l'aparcament del pavellò de Fontajau.

Considerem, que el canvi ens permetrà fer una sortida molt més controlada pel que fa als factors meteorològics.

Malgrat tot,  abrigueu-vos bé per si de cas.