Segueix-nos a Twitter







dijous, 22 de novembre del 2012

2 de desembre La Barroca



Panoràmica des de Sant Roc de la Barroca
Aquesta darrera sortida del 2012 anirem a fer una ruta circular a la Vall de Llémena, concretament pujarem a l’ermita de Sant Roc (i el grup de Bastiments a la de Santa Lena, si les ganes i el temps ho permet). 

Tant el grup de Bastiments com el de Puigsacalm començaran la ruta en un punt de la carretera de les Serres, però ambdós grups pujaran fins a l’ermita de Sant Roc per un grau diferent. 
La talaia de sant Roc de la Barroca
Els Bastiments ho faran pel grau del Llop, una mica més llarg i costerut que el grau de la Sitja, que serà el que pujaran el grup dels Puigsacalms. Un cop al cim de Sant Roc, el grup de Bastiments seguirà un part de la ruta de les tres ermites per adreçar-se cap a la bonica ermita romànica de Santa Lena. Els Puigsacalms ja reprendran el camí de tornada fins a un prat on ens trobarem tots per dinar (si aconseguim conciliar bé els horaris). Ambdós grups baixaran pel grau de l’Esqueió fins a Sant Martí de Llémena. L’organització tindrà un cotxe allà per anar a recuperar els cotxes a l’inici de la ruta (uns 4km per carretera). Les vistes des de dalt d’ambdues ermites compensen tot l’esforç de la pujada!!!

Ermita de Santa Lena
La ruta dels Bastiments (si es puja a Santa Lena) és d’uns 10km i la dels Puigsacalms d’uns 6.5-7 km. Per ambdues rutes farem una pujada dreta per corriol (entre 450 i 650m de desnivell). Als més menuts els haurem d’ajudar en algun punt, però el camí és distret i ho farem amb calma. Un cop a dalt de la cinglera DEMANEM A TOTES LES FAMÍLIES QUE ESTIGUIN ALERTA PERQUÈ PASSAREM A PROP D’ALGUNA CINGLERA. En el grau de baixada també caldrà ajudar la mainada més petita en algun punt, perquè és una baixada dreta per corriol.

dimarts, 13 de novembre del 2012

Fotos darreres sortides

Benvolgudes famílies,

Us fem saber que acabem de publicar les fotos de la darrera sortida que vam fer per la costa, sortint del Far de Sant Sebastià i resseguint un tros de costa fins a la platja de Tamariu.


També hem publicat les fotos de la sortida anterior, que vam fer pel bosc de la Grevolosa i per Sant Nazari de la Vola.




Trobareu els enllaços al àlbums de fotos a la secció "Àlbums de fotos" a la columna de la dreta.

diumenge, 4 de novembre del 2012

Costa Brava des del Far de Sant Sebastià

Far de Sant Sebastià
Aquest cop ens tornarem a apropar al nostre mediterrani i farem un dels trams més bonics del GR 92. 

Sortirem del Far de Sant Sebastià amb unes vistes espectaculars tant si mirem mar enllà com si mirem al nord est (Begur) o al sud oest (Calella). Del far ens dirigirem fins a Cala Pedrosa, aquest tram és el típic GR 92 amb certa alçada del mar... aquí les vistes entre pins s'envà horitzó enllà. Aquesta època, la baixada a Cala Pedrosa sorprèn per la seva frescor i verdor, que trenca amb la sequedat que ens té acostumat el mediterrani. Un petit corriol ens farà baixar ràpid i sense excuses a veure el mar. D'aquí ens dirigirem directes cap a Tamariu vorejant el mar... i segons sigui gaudint de la seva serenor o bé sentint-lo brugir contra les roques.

Cala Pedrosa
A Tamariu dinarem plegats a la platja i podrem gaudir de la tranquil.litat que, en aquesta època, traspua l'indret.

Ben dinat, agafarem un corriol terra endins i tornarem al Far de Sant Sebastià per l'interior seguin un PR local.

En aquest tram barrejarem corriols i pistes. El camí comença costerut i un cop agafada alçada la tornada al far és fa per pendents suaus fins al final que torna a fer una petita pujada. A mig camí, els més Puigsacalm, faran drecera i aniran a buscar la pujada al far pel mateix GR92. Els Bastiments ens desviarem a fins arribar al Dolmen de Can Mina dels Torrens. Del dolmen tirarem amunt i pujarem directament al far per un bonic corriol que circula entre camps.

Dolmen de Can Mina

Nota: hem introduït canvis en el formulari per apuntar-vos a la sortida, per tenir un millor control del nombre de nens i dels seus rangs d'edat.